Eget arrangement

Årsmøde 2022: Sundhedsapps – digital revolution eller evolution?

Kom med til årets fedeste begivenhed i Foreningen for Folkesundhedsvidenskab: Årsmødet!

Dette arrangement blev afholdt den 4. november 2022

Faglig program

Årsmødet 2022 handler om sundhedsapps i det danske sundhedsvæsen

Der findes i dag allerede mere end 200.000 sundhedsapplikationer (apps), der tilbyder et væld af muligheder for at måle og veje sundhedstilstand – og mestre og håndtere sygdomme.

Og hvert år kommer der endnu flere muligheder til vores mobiltelefoner, der med et enkelt download skal få os til at ændre adfærd. Selvom en del af dem lever et kortvarigt liv på nettet, så vokser antal og brug af apps konstant. "App-bølgen" vælter også ind over det danske sundhedsvæsen.

Danskerne er mere klar end nogensinde til at gribe de digitale muligheder. Senest under COVID-19 så vi, hvor hurtigt og effektivt der kunne rykkes på en række afgørende digitale løsninger. Men hvor står vi i dag, og hvordan ser fremtiden ud i forhold til udviklingen? Kommer sundhedsapps til at få en positiv betydning for fremtidens folkesundhed?


Udviklingen af sundhedsapps – muligheder og sårbarheder
ved Henriette Langstrup

Henriette er Lektor ved Center for Medicinske Videnskabs- og Teknologistudier, hvor hun til daglig forsker i, hvordan befolkningen oplever brugen af digitale teknologier i hverdagen. I sit oplæg vil Henriette blandt andet sætte fokus på de skjulte omkostninger, der følger med, når borgerne bliver dataleverandører, og hvilken betydning det har, når sundhedsapps kommercialiserer sundhedsvæsenet.

Hvad kan en app egentlig hjælpe med?
ved Ditte Hjorth Laursen

Ditte arbejder med projektledelse og forskning hos Liva Healthcare. Liva Healthcare hjælper mennesker med at forebygge eller overvinde overvægt, type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme ved hjælp af skalerbar, personlig sundhedscoaching gennem deres digitale sundhedsprogram leveres gennem vores app Liva. Ditte giver et indblik i Liva appen samt fortæller om de resultater der er opnået gennem appen.

Hvordan ser sundhedsvæsenet på app-løsninger?
ved Christian Koerner

Christian er Digitaliseringschef på Rigshospitalet. Han har blandt andet været projektleder på appen Min Sundhedsplatform. Christian vil i sit oplæg fortælle om, hvordan apps kan bruges aktivt til forløbsunderstøttelse og være et bindeled på tværs af hospitalerne. 


Bestyrelsen glæder sig til at se dig og byde dig velkommen til årsmødet den 4. november 2022!

Foreningen for Folkesundhedsvidenskab inviterer hvert år til det faglige og sociale årsmøde den første fredag i november. Vi inviterer spændende oplægsholdere til at oplyse om et aktuelt emne, hvorefter vi netværker og fester hele aftenen. Her kan du gense dine studiekammerater, danne nye kontakter med andre FSV'ere, mens vi sammen fejrer vores faglighed.